Ku qëndron gëzimi dhe lumturia


 

 

فَإِنَّ اللَّذَّةَ وَالْفَرْحَةَ وَالسُّرُورَ وَطِيبَ الْوَقْتِ وَالنَّعِيمَ الَّذِي لَا يُمْكِنُ التَّعْبِيرُ عَنْهُ إنَّمَا هُوَ فِي مَعْرِفَةِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَى وَتَوْحِيدِهِ وَالْإِيمَانِ بِهِ : وَانْفِتَاحِ الْحَقَائِقِ الْإِيمَانِيَّةِ وَالْمَعَارِفِ الْقُرْآنِيَّةِ

“Kënaqësia, gëzimi, galdimi, koha e këndshme dhe begatia, emocione të cilat nuk kemi aftësi t’i shprehim me fjalë, qëndrojnë në njohjen e Allahut, të Lartësuar, njëjësimin dhe besimin në Te. Këto na i hapin të vërtetat imanore dhe njohuritë Kuranore”. (Mexhmul-Fetava, 28/ 31

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *