Kur të lodhesh në mes rruge kujtohu


 

 

O ti pa vullnet! Ku gjendesh ti, a nuk e di se në këtë rrugë është lodhë Ademi, është rraskapitur Nuhi, është hedhur në zjarr Ibrahimi, u shtri për flijim Ismaili, u shit Jusufi për çmim simbolik dhe qëndroi disa vite në burg, u sharrua me sharrë Zekerija, u ther i ndershmi dhe zotëria, Jahja, vuajti nga sëmundja shumë Ejubi, qau shumë Davudi, mbeti i vetmuar Isai, u ballafaqua me varfëri dhe llojlloj sprovash Muhamedi, sal-lallahu alejhim ve sel-lem, kurse ti je zhytur në argëtim dhe dëfrim?!

 

Këtë e ka thënë edhe Imam Ibën Xhevziu edhe Ibën kajimi, rahimehumullah.

 

 

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *