Dituri ose llafe ka sot


 

 

Imam Ibën Kajimi, rahimehullah, thotë:

Hamad ibën Zejdi i tha Ebu Ejubit: a sot ka më shumë dituri ose në të kaluarën?

Ai u përgjigj duke thënë: “Sot ka më shumë llafe, kurse dituri ka patë më shumë në të kaluarën”.

Pra, ky dijetar i madh, bëri dallim mes diturisë dhe llafeve.

Sot kemi shumë libra, shumë llafe, debate dhe polemika, mirëpo dituri nuk ka në to.

 

Marrë nga libri “El-Fevaid”

 

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *