Vlerësimi fetar i gjërave


 

Na tregon Imam Tirmidhiu, rahimehullah, nga Aisheja, radijallahu anha, e cila thotë:

<< أَنَّهُمْ ذَبَحُوا شَاةً فَقَالَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ مَا بَقِيَ مِنْهَا قَالَتْ مَا بَقِيَ مِنْهَا إِلَّا كَتِفُهَا قَالَ بَقِيَ كُلُّهَا غَيْرَ كَتِفِهَ.>>

“Therëm një dele. Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, na pyeti: çka ka mbetë prej deles? I thashë: vetëm një krah. Ai më tha: i tëri ka mbetur vetëm krahu s’na ka mbetur”.

 

(Sahih, Tirmidhiu)

D.m.th atë qe e hamë ajo shkoi dhe u harxhua, kurse ajo që e ndamë ajo na mbeti dhe nuk harxhohet dhe nuk tretet si shpërblim te Allahu i Lartmadhërishëm.

 

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *