Dashuria e Pejgamberit, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, për Aishen


Amër ibën Asi, radijallahu anhu, na tregon se Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, e dërgoi si prijës i ushtrisë Dhatu Sulasil e tha: 

فَأَتَيْتُهُ فَقُلْتُ: أَيُّ النَّاسِ أَحَبُّ إِلَيْكَ؟ قَالَ: عَائِشَةُ، فَقُلْتُ: مِنْ الرِّجَالِ؟ فَقَالَ: أَبُوهَا، قُلْتُ: ثُمَّ مَنْ؟ قَالَ: ثُمَّ عُمَرُ بْنُ الْخَطَّابِ، فَعَدَّ رِجَالًا). رواه البخاري.

Erdha te Muhammedi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, e i thashë: cilin njeri e do më shumë? Tha: Aishen. E prej burrave: babin e sajë. E pastaj cilin e do më shumë? Tha: pastaj Omer ibën Hatabin dhe pastaj i renditi disa burra”. (Buhariu).

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *