Lapsi dhe sqarimi begati e Allahut ndaj njeriut


Njeriu duhet ta shpreh mirënjohjen e vet ndaj Allahut për begatitë e shumta me të cilat na ka gëzuar sidomos për aftësinë e përdorimit të lapsit dhe shprehjes, për të cilën Allahu Fuqiplotë ka thënë: 

خَلَقَ الإِنسَانَ (3) عَلَّمَهُ الْبَيَانَ (4)

“55:3. E krijoi njeriun.

55:4. Ia mësoi atij të folurit (të shprehurit, të shqiptuarit)”.

Dhe ka thënë:

 اقْرَأْ وَرَبُّكَ الأَكْرَمُ (3) الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ (4) عَلَّمَ الإِنسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ (5)

“96:3. Lexo! Se Zoti yt është më bujari!

96:4. Ai që e mësoi (njeriun) të shkruajë me pendë.

96:5. Ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte”.

Allahu qofte me na dhe begatia e Tij na shoqëroftë çdo herë!

Bekir Halimi

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *