Cili ka qenë qëllimi i Hudhejfes, radijallahu anhu, në jetën e dynjasë


Hudhejfete ibën Jeman, radijallahu anhu, në shtratin e vdekjes patë thënë:

“Allahu im, dynjanë nuk e kam dashtë për të gropuar lumenj e as për të mbjellë pemë, por për pagjumësitë e natës (në namaz) dhe etjes e ditëve të nxehta (në agjërim), për rukutë dhe sexhdet e shumta, për përmendjen e shumtë të Allahut, për xhihadin në rrugën e Tij dhe për tu shtyre me shokët para dijetarëve (për të marrë dije prej tyre)”.

Ku jemi ne e ku kanë qenë ata?!

Ç’farë aspirata kanë pas e ç’farë kemi na?!

Cilët kanë qenë qëllimet e tyre e cilat janë tonat?!

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *