Çka humb njeriu që nuk kujdeset për prindërit


Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thënë: “I pafat, i pafat, i pafat është ai qe i ka prindërit ose njërin prej tyre gjallë dhe nuk e fiton xhenetin”. (Sahih)

Secili prej nesh e ka afër xhenetin dhe largohet prej tij me veprat e veta. Njëra prej veprave të mëdha dhe të mira që i mundëson njeriut të fiton xhenetin është bamirësia ndaj prindërve. Kurse e kundërta e bën njeriun të pafat në dynja e ahiret.

O Allah na bë prej atyre që kujdesemi ndaj prindërve dhe e shfrytëzojnë këtë derë të xhenetin, përderisa i kemi ata gjallë, sepse kur vdesin ata mbyllet kjo derë, siç na tregon Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, në një hadith tjetër.

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *