Sjellja e njeriut të mençur me gabimet e veta


Ibën Mukefa ka thënë:

“Njeriu i mençur duhet ti llogarisë defektet e tija në fe, ahlak dhe edukatë, ti grumbullon të gjithat në gjoksin e tij, ose në ndonjë libër dhe pastaj shpesh ti shikon dhe analizon, të angazhohet për përmirësimin e tij duke tentuar që për çdo ditë të përmirëson nga një, dy ose tre vese, gjatë një dite, ose jave ose muaji dhe çdo herë që e përmirëson ndonjë ves e fshin nga libri dhe çdo herë që shikon veset e fshira gëzohet, kurse kur i shikon ato që i kanë mbetur mërzitet”. Marrë nga libri “Edebus-Sagir”, fq. 54

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *