Shkathtësi të sjelljes me njerëzit


 

1- “Përmirëso raportet tuaja me Allahun, atëherë Allahu të jep pranim në tokë dhe do të duan njerëzit”

2- “Njeriu i mençur duhet të shoqërohet dhe afrohet, me aq sa ka mundësi, vetëm me atë që ka dituri, fe dhe moral”.

3- “Njerëzit i dojnë ata që i thërrasin me emrat më të dashur të tyre”.

4- “Prej mënyrave më të lehta dhe më të sigurta për të fituar zemrat e njerëzve është tua mësosh emrat atyre dhe ti bësh të ndien se kanë rëndësi te ti”.

5- “Mësoja emrin dhe përsërite emrin e tij gjatë bisedës, do të shohësh se ai do të sillet me ty me një kujdes maksimal”.

 

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *