A dynjaja a gjynahet?!


Jahja ibën Muadhi, rahimehullah, thotë:

لست آمركم بترك الدنيا، آمركم بترك الذنوب، ترك الدنيا فضيلة، وترك الذنوب فريضة، وأنتم إلى إقامة الفريضة أحوج منكم إلى الحسنات والفضائل.

“Nuk ju urdhëroj të lini dynjanë, por ju urdhëroj të lini gjynahet, sepse lërja e dynjasë është vepër me vlerë, kurs lërja e gjynaheve obligim, andaj ju më shumë keni nevojë për të realizuar obligimin se sa për të bërë një vepër me vlerë dhe të mirë”.

Marrë nga “Dynjaja hije venitësh”, fq. 5

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *