Çelësi i shtëpisë së mirë dhe të keqe


Fudajl ibën Ijadi, rahimehullah, thotë:

جعل الله الشر كله في بيت مفتاحه حب الدنيا، وجعل الخير كله في بيت مفتاحه الزهد في الدنيا.

“Nëse një shtëpi Allahu e ka bërë të keqe, çelësi i kësaj shtëpie është dashuria për dynjanë, e nëse një shtëpi e ka bërë të mirë, atëherë çelësi i kësaj shtëpie është asketizmi nga dynjaja”.

Marrë nga “Ihjau Ulumid-Din”, 4/257

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *