Abdesi na i ngrit gradat në xhenet dhe bëhet shkak për tu fal gjynahet


Na rrëfen Ebu Hurejre, radijallahu anhu, se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: 

– ألا أدلكم على ما يمحو الله به الخطايا و يرفع به الدرجات ؟ إسباغ الوضوء على المكاره ، و كثرة الخطا إلى المساجد ، و انتظار الصلاة بعد الصلاة ، فذلكم الرباط ، فذلكم الرباط ، فذلكم الرباط 

 “A t’ju tregoj se me çka ua fshin Allahu gjynahet dhe ua ngritë gradat? Tha: me marrje mirë të abdesit edhe kur e ke vështirë (nga të ftohti apo diçka tjetër), hapat e shumta drejt xhamisë dhe pritja e namazit pas namazit. Ky veprim llogaritet mobilizim, ky veprim llogaritet mobilizim, ky veprim llogaritet mobilizim”. Transmeton Muslimi dhe të tjerët.

Me një vepër të vogël dhe të lehtë shikoni se çfarë fitojmë!

 

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *