Pengesat që ia vëndon shejtani njeriut


Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem thotë:

“Shejtani i del njeriut në rrugët e tija. I del para në rrugën e Islamit e i thotë: do të bëhesh mysliman dhe do ta braktisish fenë tënde dhe të prindërve e gjyshërve? Njeriu e kundërshton dhe bëhet mysliman. Pastaj i del para në rrugën e hixhretit e i thotë: do shpërngulesh dhe do të lësh token dhe qiellin tend. Shembulli i muhaxhirit është sikur shembulli i kualit në gjatësi. Njeriu nuk e dëgjoi dhe u shpërngul. Pastaj i doli në rrugën e xhihadit e i tha: do të bëjsh xhihad, kurse xhihadi të lodh shpirtin dhe të harxhon pasurinë. Në luft vret dhe vritesh, e pastaj të martohet gruaja dhe të ndahet pasuria. Ai nuk e dëgjoi dhe shkoi në luftë. Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, tha: kush i bën këto gjëra e meriton që Allahu ta fuse në xhennet, kush vritet e meriton që Allahu ta fuse në xhennet, kush fundoset, e meriton që Allahu ta fuse në xhennet dhe atë që e rëzon deveja dhe vdes e meriton që Allahu ta fuse në xhennet”. (Sahih, Nesaiu dhe të tjerët). 

إن الشيطان قعد لابن آدم بأطرقه ، فقعد له بطريق الإسلام فقال : تسلم وتذر دينك ، ودين آبائك ، وآباء أبيك ؟ فعصاه فأسلم . ثم قعد له بطريق الهجرة فقال : تهاجر وتدع أرضك وسماءك ، وإنما مثل المهاجر ، كمثل الفرس في الطول؟ ، فعصاه فهاجر . ثم قعد له بطريق الجهاد فقال : تجاهد فهو جهد النفس والمال ، فتقاتل فتقتل ، فتنكح المرأة ، ويقسم المال ؟ فعصاه ، فجاهد . فقال رسول الله :فمن فعل ذلك كان حقا على الله عز وجل ، أن يدخله الجنة ، ومن قتل كان حقا على الله عز وجل ، أن يدخله الجنة ، وإن غرق كان حقا على الله ، أن يدخله الجنة ، أو وقصته دابته ، كان حقا على الله ، أن يدخله الجنة

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *