“Për vlerën e madhe që ka namazi në fenë Islame ishte porosia e fundit që dha Muhammedi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, para se të ndahet nga kjo jetë: “Kujdes për namazin dhe ato që i keni në pronësi” (Sahih, Ibën Maxhe), pasi që asnjë vepër nuk mund të krahasohet me namazin dhe nuk mund të arrin pozitën e tij. Krejt kjo sepse namazi është shtyllë e fesë dhe është detyrë e myslimanit, nga e cila nuk amnistohet në asnjë rast. Namazi është obligimi i Allahut ndaj besimtarit, shtylla e fesë, vija ndarëse mes jobesimtarëve dhe besimtarëve, kushti i shpëtimit dhe rroja e besimit”

Ebul-Hasen Nedeviu, “Katër shtyllat”, fq. 25

Përktheu: B.H.

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *