Çka na shkaktojnë gjunahet


Dridhet toka, errësohet qielli dhe shfaqet çorodia ne tokë e det për shkak të zullumit të njerëzve të prishur. Largohen bereqetet, pakësohen të mirat dhe përllomet jeta nga shkaku i gjunaheve të zullumqarëve. Qanë drita e ditës dhe errësira e natës prej veprave të fëlliqura dhe trishtuese. Shkruesit e nderuar ankohen te Allahu për shkak të shtimit të veprave amorale, veprave të liga dhe të këqija. Na janë ngurtësuar zemrat, jane shtuar mëkatet dhe krijesat kanë ndryshuar nga qëllimi për të cilin janë krijuar. Fatkeqësia na është bë e madhe, sëmundja na ka dominuar, na mungon ilaçi, andaj Allahu na tërheq vërejtjen me dënime që veç kanë filluar të vijnë dhe na ka lajmëruar se nata e belave është duke na mbuluar”. El-Fevaid, Ibën Kajimi

اقشعرت الأرض وأظلمت السماء، وظهر الفساد في البر والبحر من ظلم الفجرة، وذهبت البركات، وقلت الخيرات، وتكدرت الحياة من فسق الظلمة، وبكى ضوء النهار وظلمة الليل من الأعمال الخبيثة والأفعال الفظيعة، وشكا الكرام الكاتبون إلى ربهم من كثرة الفواحش وغلبة المنكرات والقبائح! قست القلوب وكثرت الذنوب وانصرف الخلق عما خلقوا له، فعظم بذلك المصاب واستحكم الداء وعز الدواء وهذا – واللٰه – منذر بسيل عذاب قد انعقد غمامه، ومؤذن بليل بلاء قد ادلهم ظلامه” ( الفوائد لابن القيم)

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *