Pyetje që nxjerr në shesh urtësinë e Krijuesit


Pse na rriten flokët e kokës dhe jo qimet e vetullave?!

Pse dalin qime në hundë dhe nuk na dalin në gojë?!
Pse na dalin qime mbi shuplakë dhe nuk na dalin në pëllëmbën e dorës?!
Pse e mohojmë Allahun dhe bëjmë mëkate ndaj Tij, kur çdo gjë na tregon se Ai është Një.
Qimja e flokës argument!
Mendo në lidhje me këtë argument?! Të shpie te Allahu, të tregon se njeriu ka një Krijues të madh, të Urtë, i cili ka krijuar me përsosmëri, sepse krijimin e çdo gjëje e ka përsosë!
Allahu, subhanehu ve teala, thotë: “A mos vallë u krijuan prej asgjësë, apo ata vet ishin krijues”. Tur: 35
أيها الإخوة المؤمنون، سؤال دقيق يؤكّد حكمة الله سبحانه وتعالى، لماذا يطول شعر الرأس، ولا سطول شعر الحاجبين والجفنَين ؟! لماذا تنبُت الأشعار داخل الأنف ولا تنبت داخل الفم ؟! لماذا تنبُت الأشعار في ظاهر الكف ولا تنبت في باطنها ؟! كيف نعصي الإله، أو كيف يجحده الجاحد وفي كلّ شيءٍ له آيةٌ تدلّ على أنّه واحد.
شعركَ آيةٌ ؛ فكِّرْ في هذه الآية، توصّل منها إلى الله سبحانه وتعالى، ترى أنّ لهذا الإنسان خالقًا عظيمًا، وصانعًا حكيمًا أتْقن صنعته، والذي أتقن كلّ شيءٍ خلقه، قال تعالى: 
﴿ أَمْ خُلِقُوا مِنْ غَيْرِ شَيْءٍ أَمْ هُمُ الْخَالِقُونَ (35)﴾

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *