Ne ramazan… filloj udhëtimin e ndryshimit


(1)

رمضان كريم

Ne ramazan… filloj udhëtimin e ndryshimit

إن الله لا يغير ما بقوم حتى يغيروا ما بأنفسهم

“Allahu nuk ndërron gjendjen e një popullit derisa ata të ndryshojnë vetveten”.

 

(2)

 

Ke dhanë një provim, por nuk je i kënaqur me rezultatin…

Ke disa ndjenja që dëshiron t’i braktisësh, siç janë hidhërimi, frika, stresi, mërzia….

Ke synim, por nuk di si ta realizosh.

Përcakto… çka dëshiron të ndryshosh:

Sjelljen…shkathtësinë…ndjenjat negative….mendimet.

 

 

(3)

 

Kujto se…

Ndryshohemi për të zgjidhur problemet në mënyrë më të mirë, domethënë të jetojmë jetë më të mirë.

Nuk mjafton vetëm vullneti për të ndryshuar…

Vullneti i ngjan një armës, të cilën duhet të dijë ta përdorë.

Ndryshimi është një proces që kërkon ta njohim shumë mirë vetveten.

 

(4)

 

Ndryshimi kushtëzohet me bindjen tënde se është i mundshëm, andaj binde veten se mund ta bësh ndryshimin dhe se me lejen e Allahut ashtu do të ndodh.

Fillo me gjëra të vogla… hap pas hapi

Duro sepse… fryti i ndryshimit do të vjen më vonë

 

Bindu se…

“All-llahu nuk humb shpërblimin e atij që e bën punën mirë”.

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *