Serioziteti në shfrytëzimin e Ramazanit


Hasan Basriu kaloi pranë disa njerëzve që qesheshin në Ramazan e u tha:

مرَّ الحسنُ بقومٍ يَضْحكون في شَهْر رَمضان، فقال: يا قوم، إنّ الله جعل رمضان مِضْماراً لِخَلْقِه يَتسَابقون فيه إلى رَحْمتِه، فَسَبَق أقوامٌ ففازُوا، وتخلَّف أقوامٌ فَخَابوا، فالعَجب من الضاحِكِ اللاّهي في اليوم الذي فاز فيه السابقون، وخاب فيه المتخلِّفون؟ أما واللّهِ لو كُشِف الغِطاء لَشَغَلَ مُحْسِناً إحسانُه ومُسِيئاً إساءتُه.

“O njerëz! Allahu Ramazanin ka bërë garë për njerëzit për të parë kush do të arrij i pari te Mëshira e Tij. Ata që ishin të parët fituan, ata që mbetën vonë dështuan. Është për tu çuditur me atë që qeshet dhe bredh në ditën në të cilën dikush fitoi e dikush humbi?! Pasha Allahun, po të zbulohej perdja bamirësi do të angazhohej edhe më shumë me të mirat e tija, kurse mëkatarin do ta angazhonte mërzia për mëkatet që ka bërë”.

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *