Lufta kundër ferexhesë


Në raportin e qarqeve komuniste të viteve të pesëdhjeta regjistrohet refuzimi i grave myslimane të largojnë ferexhenë nga veshmbathja e tyre.
Aty qëndron se për largimin e ferexhesë kanë organizuar konferenca publike ku kanë kërkuar prej grave të largojnë ferexhenë, por ato kanë refuzuar.
Ky raport tregon se aksioni në fjalë ka ndodhur në komunën e Graçanicës në Republikën e Bosnjës dhe Hercegovinës.
Të njëjtat veprime janë ndërmarrë edhe në tokat shqiptare, siç edhe na i tregojnë këto raste nënat dhe nenat tona.
A thua vallë edhe këto gra në atë kohë na ishin vehabiste dhe ekstremiste?!
Allahu i mëshiroftë këto besimtare dhe i shkatërroftë armiqtë e fesë dhe ua bëftë varrin zjarr. Amin!
Ky raport daton me 30.X.1950 dhe raportuesi nënshkruhet me emrin Joviç D.

Aktuale

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *