Adapto veten


Adapto veten të hash atë që e ke në disponim dhe mos ua vështirëso tjerëve.
Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, “hante mish karkalecash, mish pule, mish dele, mish lepuri, ushqim me kungull dhe  gjellë me mish të thatë”. (Ushqimet e pranishme në atë kohë).
فـالـنـبـي صلى الله عليه وسلم :
” أكل الجراد و الدجاج و اللحم و الأرنب و الدباء و القديد “
I është përgatitur ushqim dhe çorbë me yndyrë të vjetër”.
” وصنع له طعام ومرق في إهالة سنخة “
( الإهالة السنخة : الشحم المتغير )
Mbetej Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, një muaj e dy pa u dhezur në shtëpinë e tij zjarr.
… ويظل صلى الله عليه وسلم ( الشهر و الشهرين ) ما توقد في بيته نار …
Mbetej disa netë i uritur sepse nuk gjente as hurma te këqija për të ngopur barkun.
… ويـبـيـت الليالي طاوياً ما يجد ( دقلاً ) يملأ به بطنه …
( الدقل : رديء التمر )
Kjo këshillë vlen për ata të rinjë të cilën e përbuzin gatesën e nënës së tyre dhe nuk han atë që u ofrohen por çdo herë kërkojnë diç tjetër.

 

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *