Çka duhet të thojë dhe veprojë njeriu që bën mëkat?


Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, thotë:

“Çdo herë që një musliman bën ndonjë mëkat merr abdest dhe i fal dy rekate ose katër, farz ose jofarz, pastaj kërkon falje te Allahu, sigurisht se Allahu do t’ja falë”. Taberaniu në “Muxhemul-Evsat”, hadithi është autentik.

 

Na mëson Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, edhe praktikisht se si duhet të veprojmë pas bërjes së mëkateve, me namaz i afrohemi Allahun dhe fuqia e ibadetit të namazit na ndihmon për tu larë nga gjunahi, shtoja kësaj edhe kërkimin e faljes, istigfarin, atëherë në këtë formë njeriu shpërlahet mirë nga gjynahi dhe nuk i mbetet asnjë gjurmë e tij në jetën e këtij muslimanit.

Bekir Halimi

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *