Burri i madh për punë të mëdhaja


Imam Abdurahman ibën Xhevziu, rahimehullah, në librin e tij “Sejdul-Jatir”, faqe 1/248 na e tregon këtë tregim:

 

Erdhi një njeri te një dijetar i brezave të parë dhe i tha: kemi ardhur për një nevojë të vogël te ju.

Ai u përgjigj: shkoni dhe kërkoni një burrec për këtë nevojë të vogël tuajën”.

قيل لأحد السلف: (لنا عندك حويجة [تصغير حاجة])، فرفض وقال: (اطلبوا لها رجيلًا)  [صيد الخاطر، ابن الجوزي، (1/248)]

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *