Pyeta shtëpinë

Pyeta shtëpinë

سألت الدار

سألت الدار تخبرني ….. عن الأحباب ما فعلوا 

Pyeta shtëpinë që të më lajmëron

Për të dashurit tim se ç’kanë bërë

فقالت لي أناخ القوم ….. أياماً وقـد رحلوا 

Më tha: njerëzit u ndalën 

Ditë të numëruar dhe udhëtuan

فقلت فأين أطلبهم؟ ….. وأيّ منـــــازلٍ نزلــوا 

I thash: ku ti kërkoj

Në cilin vend kanë shkuar?!

فقالت بالقبور وقد ….. لقوا والله ما فعلـوا 

Më tha: te varret

Aty kanë takuar, pasha Allahun, atë që kanë kontribuar

أناسٌ غرّهم أمـلٌ ….. فبادرهم به الأجـل 

Njerëz që i mashtroi shpresa

E u erdhi në befasi vdekja

فنوا وبقي على الأيام ….. ما قالوا ومــا عملـــوا 

Ata ikën, por mbeti

Ajo që kanë thënë e kanë bërë

وأثبت في صحائفهم ….. قبيح الفعل والزلل 

Në regjistrin e tyre mbeti i regjistruar

Vepra e keqe dhe rrëshqitja e tyre

فلا يسـتعتبون ولا ….. لهم ملجأ ولا حيل 

Nuk u mbetet hapësirë për korrigjim

As që kanë vendbanim e mashtrim

ندامى في قبورهـم ….. ومايغني وقد حصلوا

Të penduar në varrin e tyre

Nuk u bën dobi ajo që kanë arritur

Video

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *