Realiteti i jetës së dynjasë


Omer ibën hatabi, radijallahu anhu, ka thënë:

Poqë se e tërë jeta e dynjasë, prej në fillim e deri në fund, i jepet vetëm një njeriu dhe pastaj i vjen vdekja do të ishte në pozitën e atij që ka parë në ëndër gjëra të këndshme e pastaj zgjohet dhe nuk ka asgjë në dorën e tij”. (Medarixhus-Salikin).

Jeta është gjum e vdekja është zgjim

E njeriu mes tyre ecë në vegim

“Nuk duhet të çuditemi me njeriun i cili është në gjum dhe nuk e di se sa kohë i ka ikur por duhet të çuditemi me njeriun që fle në kohën e zgjimit të ymrit”. (El-Mud’hish).

Bekir Halimi

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *