Si fitohet rehatia e ahiretit


Imam Ibën Xhevziu, rahimehullah, thotë:

“Dije se rehatia nuk fitohet me rehati, gjërat madhore nuk fitohen me pasivitet, ai që mbjell korrë dhe ai që seriozisht kërkon një gjë e arrin atë. Sa të mëdhenj janë ata njerëz që i angazhon fitimi i nozullit të tyre për në ahiret nga gruaja dhe fëmijët, e kujtimi i pasurisë së ahiretit i ka larguar nga kujtimi i pasurisë së dynjasë, e kur u bërtiti dynjaja, ata të angazhuar për të arritur qëllimin e tyre të ahiretit aspak nuk e dëgjuan. Ata jastëk të tyrin kishin mërzitë për ditën e Ahiretit, kurse natën e kishin mejdan të xhihadit dhe përpjekjeve të tyre, i mbrojtën gjymtyrët e tyre nga zjarri i xhehenemit duke i larguar nga devijimi dhe çoroditja”.

Përktheu: Bekir Halimi

Publikimi i parë: 2011-08-21 

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *