Çka ja bëri të dashur Imam Dhehebiut studimin e Hadithit


Imam Dhehebiu, rahimehullah, në librin “Dhejlu Tarihul-Islam”, duke shkruar biografinë e Hafidh Muhamed ibën Jusuf el-Berzaliut, (v. 739 h.), thotë: “ishte ai që ma bëri të dashur studimin e Hadithit. Pa shkrimin tim dhe më tha: shkrimi yt i përngjan shkrimit të muhadithëve. Kjo fjalë ndikoi shumë te unë. Dëgjova prej tij shumë hadithe dhe mësova prej tij shumë gjëra”.

Përktheu: Bekir Halimi

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *