Gjëja e shtrenjtë nuk fitohet pa lodhje


 

Imam Ebul-Ferexh ibën Xhevziu, rahimehullah, thotë:

“Mendova thellë për një gjë të çuditshme e ajo është se çdo gjë e shtrenjtë dhe e rrezikshme kërkon udhëtim të gjatë dhe lodhje të shumtë në arritjen e saj.

Pasi që dituria është gjëja më e ndershme, ajo nuk arrihet ndryshe veç se me lodhje, pagjumësi, përsëritje, largim nga pasionet dhe rehatia. Madje disa fukara kanë thënë: disa vite me radhë nuk arritja të ha herisen (një ëmbëlsi), sepse koha kur e shitnin atë ishte koha kur kisha mësim”.

Përktheu: Bekir Halimi

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *