Porosi madhështore për jetë normale


 

 

Imam Ibën Xhevziu, rahimehullah, thotë:

“Akoma vazhdon të jetë shkujdesi i qëllimtë nga gabimet e tjerëve epitet i burrave fisnik, sepse njerëzit për nga natyra janë që gabojnë dhe rrëshqasin, e nëse njeriu preokupohet me çdo gabim dhe rrëshqitje lodhet vet dhe i lodh të tjerët. Njeriu i mençur është ai që nuk i shikon hollësirat e veprave të mëdha ose të vogla me familjen, të dashurit, shokët, fqinjët, kolegët, etj nëse dëshiron që ndejat të jenë të këndshme dhe raportet të çiltra”.

يقول ابن الجوزي: (ما يزال التغافل عن الزلات من أرقى شيم الكرام، فإنّ الناس مجبولون على الزلات والأخطاء، فإن اهتم المرء بكل زلة وخطيئة تعب وأتعب، والعاقل الذكي من لا يدقّق في كل صغيرة وكبيرة، مع أهله، أحبابه، وأصحابه، وجيرانه، وزملائه، كي تحلو مجالسته، وتصفو عشرته).

Përktheu: Bekir Halimi

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *