Edukata e selefi-t


 

Do të mbetet e mira në mesin e njerëzve përderisa ata edukohen me edukatën e selefi-t dhe nxënësi merr nga hoxha i tij edhe diturinë edhe edukatën.

Imam Dhehebiu na tregon dhe thotë: Ebu Davudi morri fikhun nga imam Ahmedi dhe morri dituri një kohë nga ai. I ngjante hoxhës së tij sikurse i ngjante Imam Ahmedi hoxhës së vet Vekiut, kurse Vekiu i ngjante hoxhës së tij Sufjanit, e Sufjani i ngjante hoxhës së tij Mensurit, e Mensuri i ngjante hoxhës së tij ibrahimit, kurse Ibrahimi hoxhës së tij Alkames, e Alkameja hoxhës së tij Abdullah ibën Mesudit, radijallahu anhu.

قال الذهبي: تفقه أبو داود بأحمد بن حنبل ولازمه مدة، وكان يشبّه به كما كان أحمد يشبه بشيخه وكيع وكان وكيع يشبه بشيخه سفيان وكان سفيان يشبه بشيخه منصور وكان منصور يشبه بشيخه إبراهيم وكان إبراهيم يشبه بشيخه علقمة وكان علقمة يشبه بشيخه ابن مسعود رضى الله عنه” [طبقات الشافعية]

Shejh Ebu Is’hak el-Huvejni

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *