Metoda e bidatçive


 

 

“Çdo grup prej ithtarëve të bidateve argumentet fetare i krahason me bidatin e tyre dhe atë që ai e llogarit logjikë, nëse përputhen me to thotë se këto argumente fetare janë me vlerë argumentuese, i pranojnë dhe argumentojnë me to, e ato që u kundërvihen, për to thonë se janë të paqarta, i refuzojnë dhe këtë refuzim e quajnë tefvid (kuptimin e tyre ia lëmë Allahut), ia deformojnë kuptimin dhe këtë deformim e quajnë te’vil (komentim). Andaj kundërshtimi i Ehli Sunetit ishte i ashpër ndaj tyre”.

Imam Ebul-Iz el-Hanefi

 

”بل كل فريق من أرباب أهل البدع يعرض النصوص على بدعته ،وما. ظنه معقولا :فما وافقه قال: إنه مُحكَم ،وقبِله ،واحتج به !،وما خالفه قال متشابه ،ثم رده ،وسمى رده تفويضا ! وحرفه وسمى تحريفه تأويلا !!فلذلك أشتد نكير أهل السنة عليهم ” 

الإمام أبو العز الحنفى فى شرح الطحاوية

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *