LAJMI I MIRË


Kemi një lajm të mirë! Nëse ndonjë nga arsyet e mësipërme ishte e vërtetë për ty, ti nuk je i vetëm!

Miliona muslimanë rreth botës përballen me të tilla kurthe dhe kanë probleme të ngjashme. Ti nuk je i vetëm dhe zgjidhjen e kemi.

Ndaluni për pak çaste!

Dua të ndalemi për pak çaste dhe të mendojmë me vetet tona. Pse po flasim rreth kësaj teme? Cila është rëndësia e të paturit një tjetër Ramazani të rën­ domtë dhe shpresimit për më të mirën në Botën tjetër?

Supozojmë se ju është dhënë mundësia që një muaj­ ta kaloni në një minierë ari dhe ajo që do arrini

të nxirrni prej saj është bakër. A nuk do ndiheshit të zhgënjyer, ndoshta budallenj? Kjo është simboli­ ka për ato të cilët hyjnë në muajin e Ramazanit dhe marrin shumë pak prej tij.

Ramazani është plot me pasuri të stërmëdha shpirtërore, thesare mirësie dhe shpërblime të dhëna për ne në një pjatë të artë dhe gjithçka që na kërko­ het, janë disa përpjekje nga ana jonë. Në fakt, Allahu i Lartësuar e bëri aq të lehtë për ne, saqë i burgosi shejtanët për të mos na shqetësuar me përshpëritjet e tyre në veshë dhe për të na ndaluar që të kemi një Ramazan sa më të arrirë. Çfarë dëshironi më shumë?

Le t’i hedhim një shikim dhe të mendojmë në nivel Ummeti: Si një bashkësi, a jemi të lumtur me mënyrën sesi po e kalojmë pjesën më të madhe të Ramazanit? Për të qenë të sinqertë, është pak e siklet­ shme gjendja që ne muslimanët kalojmë për Rama­ zan; bëhemi jo produktivë dhe përtacë, dyqanet dhe bizneset tona mbyllen gjatë ditës dhe “çmenden” gjatë natës. Ramazani është keqkuptuar, duke u bërë muaji i blerjeve në netët e vona dhe fjetjes gjatë gjithë ditës. Vërtetë, ne kemi abuzuar me mesazhin e këtij muaji të bekuar, kështu që jo muslimanët filluan të krijonin përshtypje negative për këtë muaj – një formë jo e mirë e ftesës në Islam. Allahu i Lartësuar na faltë!

Aktuale

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *