Dita 3: A jeni i zënë, akoma jo produktiv?


Kur mendojmë rreth “njerëzve jo produktiv” gjatë Ramazanit, na shkon mendja te ata njerëz që harxhojnë kohë duke qëndruar gjithë natën para televizorit dhe duke fjetur gjithë ditën deri në Ikindi (ose disa herë deri afër Akshamit)!

Është një tjetër grup personash jo produktiv gjatë Ramazanit: 

Ata janë “maniatët e punës” – këto mezi gjejnë kohë për të adhuruar Allahun e Lartësuar gjatë Ramazanit sepse janë shumë të zënë me jetën, punën, familjen dhe gjithçka që ata janë të përfshirë. Nuk kanë kohë për të lexuar Kur’an, mezi japim për bamirësi dhe falja e teravive nuk ka ndonjë rëndësi të madhe! 

Mund të thoni që, “Nuk është aq keq – të pak¬tën janë produktivë”, por a janë ato në të vërtetë? A janë duke e humbur Ramazanin e tyre? Më qartësisht, nëse ata vdesin sot, do të përfitojnë ata nga koha e tyre e “zënë” apo do të jetë humbje? 

Duhet të jemi të kujdesshëm nga lloji i dytë i sjelljes jo produktive. Ai ndikon te të gjithë ne, veçanërisht te ata me axhenda të mbingarkuara. Ramazani mund të largohet prej nesh nëpërmjet stilit të ngarkuar të jetës sonë dhe ne pendohemi ditën e fundit të Ramazanit. Kështu që, le të mos bëhemi pishman këtë vit!

Aktuale

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *