Dita 5: I suksesshëm për hir të …?


Thuaj: “Namazi im, kurbani im, jeta ime dhe vdekja ime janë për Allahun, Zotin e botrave”. (Surah El-En’am: 162) 

Kështu që, produktiviteti dhe përpjekjet tona duhet të jenë të drejtuara drejt Tij dhe nga ajo që Ai është i kënaqur.

Disa herë, ne bëjmë veprime thjesht se duhen bërë, pa pasur në konsideratë qëllimet pas tyre.

Pavarësisht se dimë që, “veprat janë të vlerësuara sipas qëllimeve”. (Sahih El-Bukhari & Muslim) 

Herës tjetër, kur të nisni një veprim të dobishëm, pyeteni veten tuaj: “A është kjo për hir të Allahut të Lartësuar, apo jo?”

Shkëputur nga libri “30 Këshilla për Ramazan”. 

Aktuale

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *