DITA 12: NË CILIN NIVEL NDODHENI?


 

Duke qenë se po i afrohemi mesit të Ramazanit, na nevojitet të rishohim vetvetet tona në aspektet e produktivitetit shpirtëror, fizik dhe social.

Zakonisht, njerëzit grupohen në 3 nivele gjatë kësaj faze:

Niveli 1: Ata që e filluan mirë dhe vazhdojnë me të njëjtin ritëm. Të tillët janë startuesit e fuqishëm dhe ata që shtyjnë vetet e tyre secilën ditë për të bërë më të mirën në këtë muaj.

Niveli 2: Ata që filluan mirë, por ngadalë filluan të largohen nga veprat e tyre të mira. Të tillët janë njerëz, të cilët patën një fillim të mrekullueshëm, por shpejt u relaksuan dhe gjëja e radhës që marrin vesh është: planifikimi i tyre ka dështuar.

Niveli 3: Ata që patën një fillim jo të mbarë dhe nuk janë të sigurtë çfarë mund të bëjnë për ta përmirësuar atë.

Për grupin e parë – Allahu i Lartësuar i bëftë të ven­ dosur! Vazhdoni të bëni punë të mira dhe mos i lini kurrësesi ato! Është transmetuar në hadith, se “Allahu i do ato punë që bëhen në mënyrë të vazhdueshme”.

Për grupin e dytë – Mos u shqetësoni! Vlerësoni atë që duhet të ndryshoni në jetën tuaj, në mënyrë që të ka­ pni ritmin dhe i vendosni vetes tuaj objektiv për të bërë më mirë gjatë 10 ditëve në vijim. Mos e humbni shpre­ sën; pjesa më e bukur e këtij muaji do të vijë, insha’Allah!

Për grupin e tretë – SOT duhet të ndryshoni­ qën­ drim! Çohuni tani, merrni abdes, falni 2 rekate namaz për Allahun e Lartësuar dhe luteni Atë për t’ju ndihmuar në pasjen e një Ramazani sa më të plotë. Nëse vazhdoni kështu siç jeni, vjen fundi i Ramazanit dhe do ballafaqo­ heni me ndjenjën e fajit, por atëherë do të jetë shumë vonë. Nuk do keni askënd për të mallkuar veçse veten tuaj.

Aktuale

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *