DITA 18: A NDIHENI SI NJË BURRË I MOSHUAR NË NAMAZ?


 

2 vite më parë, teravitë i fala pranë një burri shu­ më të moshuar. Pashë, që ai përpiqej për t’u ngritur­ dhe qëndruar në këmbë (po dridhej nga pafu­qia),­ por qëndroi përgjatë Jacisë dhe namazit të teravive­. Di­ kush mund t’i ketë thënë të ulet dhe qetësohet,­ por mund të shihet nga vendosmëria e tij në çdo rekat na­ mazi, se ai donte të qëndronte në këmbë për Allahun e Lartësuar, e nuk donte të rrinte­ ulur.

Burri i moshuar më solli në kujtesë, se disa herë masa e matjes sesa shumë e doni dikënd shihet nga numri i përpjekjeve që bëni për hir të tyre. Nëse ne e duam me të vërtetë Allahun e Lartësuar, a nuk duhet që të gjithë ne të bëjmë disa përpjekje shtesë për hir të Tij?

Mendoni rreth një sfere ose aktiviteti, ku arrini t’i shfaqni Allahut të Lartësuar përpjekjen shtesë për hir të Tij. Ajo mund të jetë zgjimi për namaz nate, ose falja e namazeve vullnetare, ose ushqyerja e të varfërve.

 

Marrë nga libri: “30 KËSHILLA PËR NJË RAMAZAN TË PAHARRUESHËM”

Aktuale

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *