Mëshira dhe butësia e Allahut


Një njeri ishte me Jahja b. Muadhin dhe recitoi ajetin :”Dhe foli atij (Firaunit) fjalë të buta…” [Sura TaHa, 44]

Jahja filloi të qaj. Ai pastaj tha,”:O Zot, nëse kjo është mëshira Jote dhe butësia me dikënd që tha ‘Unë jam zoti’, atëherë si do të jetë puna me dikënd që thotë se Ti je Zoti? Nëse kjo është mëshira dhe butësia Jote me dikën që tha : Unë jam zoti juaj më i lartë! ’ [Sure al-Nazi’at: 24], atëherë si do të jetë puna me një njërin që thotë: “Lavdia i takon Allahut, të Madhërishmit”.

[Tefsir al-Baghawi, 1/27]

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *