Njeriu i paralizuar tweet se nuk ka vizitor, nuk e priste çfarë do ti ndodhe më pastaj


Ibrahimi nga Saudia, ishte paralizuar pas një aksidenti me makinë dhe ai postoi në rrjetin e tij social Twitter : “ Emri im është Ibrahim dhe jam i shtruar në spitalin King Khalid. Kisha një aksitdent me veturë. Kam mbetuar i paralizuar dhe skam dikën që mund të vijë të më vizitojë. Babai dhe vëllai më kanë injoruar gjatë gjithë kësaj kohe. Poashtu kam nevojë për tretman të transplantimit të palcës së eshtrave”

Ai poashtu u tregoi njerëzve për shpërblimin e atij që viziton të sëmurin duke shkruar “Vizita e të sëmurit ka shumë shpërblime, prandaj eja më ndihmoni e më vizitoni”. Ai poashtu postoi edhe hadithin “ O biri i Ademit, Unë rash i sëmure, e ti nuk më vizitove! Njeriu do të thotë: O Zot, si mundem unë të të vizitoj Ty, kur Ti je Zoti i botërave? Allahu do të thotë: A nuk e dije se një ndër robërit e mi ra i sëmurë, e ti nuk e vizitove? Dije pra, se nëse e vizitoje do te më gjeje tek ai!” (Muslimi)

Ai se priste se çfarë do të ndodhte më tutje…

Dikujt iu kujtua të bënte një hashtag në Twitter me hashin #زيارة_ابراهيم i cilin në përkthim do të thotë #vizitoIbrahimin e cila morri jehonë. Ai tweet u postua mbi 200.000 mijë here, e cila është rekordë në histori të Saudisë. Njerëz nga gjithë vendi shkuan për ta vizituar duke i dërguar ushqim dhe lule. Disa filuan ta ushqejnë kur panë pamundësinë e lëvzijes së tij.

 

130.000$ janë mbledhuar nga fondi i ngritur për shërim në Gjermani.

Lajme nga bota

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *