Vet-zhvillimi, ndihmesat dhe pengesat


 

 

Çka të ndihmon në vet-zhvillim

Kërko ndihmë te Allahu, lute Allahun që ta ndryshoje gjendjen kah më e mira, organizo kohën, ji serioz, shoqëro njerëzit me ambicie të larta dhe shiko njerëzit e suksesshëm…

Ki vetëbesim, lexo shumë, ki qëndresë në rrugën drejt epërsisë, shënoi qëllimet tuaja, merr pjesë në takime dhe në kurse të dobishme.

 

Çka të pengon në vet-zhvillim

Prolongimi, dorëzimi, demoralizimi, dembelia, paaftësia, nuk i përmbahesh vetëm një punës së caktuar, mungesa e vet-motivimit, përcjellja dhe llogaritja e dobët personale, mos konsultimi me tjerët, mungesa e baraspeshës personal dhe tendenca për të demotivuar tjerët.

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *