Në ditën e xhuma është një çast…


Ka ardhur në hadith në të cilin Pejgamberi, -salAllahu alejhi ue selem-, thotë: “Në ditën e xhuma është një çast, çdo rob musliman që e arrin këtë çast duke kërkuar ndonjë të mirë nga Allahu, vetëm se do t’ia jep ate.”

Mendimi më i saktë është se ky çast është para perëndimit të diellit, ky është mendimi i Ibni Abbasit, Ebu Hurejres dhe shumicës së sahabëve, -radijAllahu anhum-, po ashtu mendimi i Ataut dhe Tavusit.

 

Shejh AbdulAziz et-Tarifi

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *