HADITHI I SHTATË…


Abdullah ibn Mesudi -radijAllahu anhu- thotë: I Dërguari i Allahut -salAllahu alejhi ue selem- ka thënë: ” Keni kujdes që gjithmonë të jeni të drejtë, sepse e drejta qon drejtë mirësisë, mirësia qon në xhenet, dikush prej njerëzve vazhdon duke folur dhe punuar drejt deri sa të shkruhet tek Allahu i drejtë, po ashtu keni kujdes që t’i shmangeni gënjeshtrës, sepse gënjeshtra çon në punë të ndyra, e ato çojnë në zjarr. Njeriu vazhdon të gënjej derisa të shkruhet tek Allahu gënjeshtar.

 

Transmeton Buhariu (6094), Muslimi (2607) (105), ndërsa teksti është sipas versionit të Muslimit, përveç “… e drejta qon drejtë mirësisë…” e cila gjendet tek Buhariu.

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *