HADITHI I NËNTË…


Trasnmeton Ubadeh ibnu Samit se i Dërguari -salAllahu alejhi ue selem- ka thënë: “M’i garantoni gjashtë gjëra prej vetes suaj (se do t’i kryeni), ua garantoj xhenetin. Kur të flisni, të thoni të vërtetën, kur të premtoni ta përmbushni atë, kur t’iu lihet diçka në amanet ta ruani, t’i ruani organet tuaja, t’i ulni shikimet tuaja dhe t’i ndalni duart tuaja“.

 

Transmeton Ahmedi në Musnedin e tij me nr. (323/5), Ibn Hibbani në Sahihun e tij me nr. (271), Hakimi në Mustedrekun e Sahihajnave me nr. (358/4) dhe (359), Bejhakiu në “Shuabul Iman” me nr. (4802) dhe (5256). Hadithi është hasen – i mirë.

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *