HADITHI I DHJETË…


Transmeton Ebu Seid el Hudriu -radijAllahu anhu- i cili thotë se i Dërguari i Allahut -salAllahu alejhi ue selem- ka thënë: “Mos shoqëro* veçse besimtarin dhe ushqimin tënd mos ta han vetëm se i devotshmi”.

Transmeton Ahmedi në musnedin e tij nr. (38/3),Ebu Davudi në sunenin e tij nr. (4832), Tirmidhiu në Xhamiun e tij (2395), e ky hadith është hadith hasen.

*Tek Ahmedi në musned është cekur shprehja (LA TES-HAB).

 

Shoku të cilin e zgjedh për ta shoqëruar duhet ti ketë pesë cilësi: të jetë i mençur, me sjellje të mirë, mos të jetë i prishur e as bidatxhi dhe mos të jetë i etur dhe lakmues për dynja.

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *