DITA E NJËZETENËNTË


29 Ramazan

Ajet Kuranor

Allahu i Madhërishëm thotë:

“Allahu pranon vetëm prej të devotshmëve.” [Kuran, 5:27]

Hadith

I Dërguari i Allahut, Muhammedi, paqja dhe lavdërimi i Allahut qofshin mbi të, ka thënë: “I dështuar qoftë ai njeri që e zë Ramazani dhe i kalon pa iu falur gjynahet!”[1]

Thënie nga brezat e parë

Ali ibn ebi Talibi, Allahu qoftë i kënaqur me të, në natën e fundit të Ramazanit thërriste duke thënë: “Ah, sikur ta dinim se kush është i pranuar që ta urojmë dhe kush është i privuar që ta ngushëllojmë!”

 


[1] Hadithin e shënon Tirmidhiu, kurse Albani e cilëson si hadith “sahih”.

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *