Të jetosh në kohë të gurbetit


Kur janë një miliardë mysliman është vështir me qenë mysliman?!

Paramendo me qenë vetëm pesë veta mysliman sa vështirë është?!

Paramendo me qenë unë edhe ti aty ku Muhamedi salAllahu Aljehi ue Sel-lem ofron thirrjen e Teuhidit dhe krejt dynjaja është në shirk, idhujtari, shtoja kësaj faktin se ata e kanë edhe pushtetin; kënd duan e vrasin, kënd duan e burgosin, kënd duan e ngritin e kënd duan e ulin, kurse ti thua : “Jo! Unë do të shkoj hapave të Muhamedit salAllahu alejhi ue sel-lem. Unë do të ndjek Muhammedin, sal-lallahu alejhi ve sel-lem! 

Nëse unë edhe ti sot për 10 grosh e shesim parimin, e na vjen marre që jemi mysliman, paramendo po të ishe ti i pesti apo i gjashti mysliman në kohen e Pejgamberit salAllahu alejhi ue sel-lem çka do të bëje?!

Bekir Halimi

(I pari ishte Ebu Bekri Radijallahu anhu)

Aktuale

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *