A mund ta lexosh dy herë?


 

Shejhul-Islam, Ibën Tejmiu, rahimehullah, ka thënë: nëse dëshmon robi se çdo e keqe që e ka goditur është për shkak të mëkateve të veta, angazhohet me pendim dhe kërkim falje në vend se të akuzon, qorton dhe flet keq për njerëzit.

Nëse njeriu i akuzon njerëzit kur e dëmton diçka dhe nuk i kthehet vetes me qortim dhe kërkim falje (istigfar), le ta di se kjo fatkeqësi qenka fatkeqësi e vërtetë! E nëse pendohet dhe kërkon falje dhe thotë se këtë ma sollën mëkatet e mia, atëherë kjo fatkeqësi në realitet shndërrohet në dhunti.

(Rregulli mbi Durimin, fq. 94).

Përshtati: Bekir Halimi

Urtësi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *