Marrja me shkencën e hadithit


 

Ibën Dekik El-Id thotë:

Prej gjërave më të mira që duhet të kihen për synim në këtë dije, janë dy gjëra:

E para: adhurimi me dërgimin e shumtë të salavateve mbi Pejgamberin, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, çdo herë që përmendet emri i tij. Normalisht se këtë duhet pas qëllim gjatë dërgimit të salavateve dhe të mos bëhet shprehi mekanike.

E dyta: Përfitimi dhe përhapja e të mirës te tjerët. Siç ka thënë Ibën Mubareku, atyreve që u lodhën duke shkruar prej tij: ndoshta fjalën në të cilën qëndron shpëtimi im akoma se kam dëgjuar gjer më tani.

El-Iktirah fi bejanil-Istilah, fq. 350-352

Përktheu: Bekir Halimi

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *