Namazi i pendimit


Namazi i pendimit është i ligjshëm kur njeriu bën mëkat dhe kjo sipas mendimit të katër medhhebeve fikhore.

Argument nga Suneti për këtë vepër është ajo që na e transmeton Aliu, radijallahu anhu, e thotë: Çdo herë që ndëgjosha ndonjë hadith nga Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, që më bënte dobi e merrsha dhe përfitosha, e kur ma tregonte dikush tjetër ndonjë hadith, e përbetosha, e nëse më betohej, e besoja. Më ka rrëfyer Ebu Bekri, radijallahu anhu, dhe të vërtetën e ka thënë, nga Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, i cili ka thënë:

“Çdo herë që një musliman bën mëkat, pastaj merr abdes mirë dhe i fal dy rekate namaz, ku kërkon falje prej Allahut (istigfar), sigurisht se Allahu ka për tia falë!”. Ebu Davudi, Tirmidhiu dhe tjerët. Hadithi është sahih.

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *