Sjellja e mirë


 

Sa’b ibën Xhuthameh, radijallahu anhu, thotë: i dhurova Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, një gomar të egër, kurse ai ma ktheu. Kur pa ndryshimin në fytyrën time më tha: nuk ta kthyem prapr për asnjë parsye tjetër veç se jemi në ihrame (për haxh). #Buhariu dhe #Muslimi #hadithe.

Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, nuk dëshiroi tia prish qejfin, andaj i dha sqarimin pse nuk e pranoi dhuratën.

Nga ky hadith mund ti nxjerrim mësimet në vijim:

– Nga Suneti është kujdesi për ndjenjat e njerëzve.

Andaj poeti kishte thënë:

Ai që kujdeset për ndjenjat e njerëzve

kujdesi i Allahut nga reziqet e mbron atë

Bekir Halimi

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *