Pse banorët e Medinës e duan shumë Medinën?!


 

Një hoxhë e pyetën pse aq shumë janë të lidhur banorët e Medinës për Medinen dhe se nuk e krahasojnë me asnjë vend tjetër?

U përgjigj hoxha duke thënë: a nuk është pjesa mes minberit dhe shtëpisë së pejgamberit një copë xheneti?

Thanë: po!

Tha: a nuk ka thënë Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, se uhudi është prej kodrave të Xhenetit?!

Thanë: Po!

Tha hoxha: pasha Allahun, nëse njeriu hyn në xhenet, si ka mundësi ta braktis atë dhe të del prej tij?! 

A nuk keni dëgjuar çka thotë Allahu për banorët e xhenetit: “nuk kërkojnë vend tjetër si zëvendësim”!

Përktheu: Bekir Halimi

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *